Hemoroizii sunt tumefacții dureroase ale venelor recto-anale. Această afecțiune poate produce dureri, sângerări anale și dificultăți ale defecației.

tratamente naturiste pentru hemoroizi

În articolul de mai jos, vă prezentăm câteva tratamente naturiste pentru hemoroizi, recomandate de experții în domeniu.

Tratamente naturiste pentru hemoroizi. Sâmburi de măsline

Un sâmbure de măslină înghițit în fiecare zi, dimineața, pe stomacul gol, timp de câteva săptămâni îmbunătățește tranzitul intestinal și ajută la combaterea hemoroizilor și a constipației.

Băile de șezut sunt un tratament recomandat de mulți specialiști. Se pot face din plante precum coada șoricelului, mușețel, coada calului, pelin, busuioc sau mărul lupului. Băile de șezut trebuie să fie urmate de aplicarea unui unguent pe bază de gălbenele.

De asemenea, un supozitor cu propolis este indicat după aceste băi.

Experții în tratamente naturiste recomandă consumul a cel puțin doi litri de lichide pe zi și un regim alimentar bazat pe fructe și legume, dar și lactate, pește și carne slabă de pui și vită. Toate mesele trebuie luate la ore regulate.

Ceaiurile de mușețel și gălbenele, îndulcite cu miere, sunt și ele indicate.

Castanele sălbatice fac minuni în lupta împotriva hemoroizilor, iar aplicarea unui unguent pe zonele afectate timp de două săptămâni poate avea efecte benefice pe termen lung.

O alifie pe bază de propolis, realizată din amestecul a 500 de grame de unt și 150 de grame de propolis, este de asemenea printre produsele recomandate pentru vindecarea hemoroizilor.

Tratamente naturiste pentru hemoroizi. Uleiul de ricin

Este recomandată și masarea zonelor cu hemoroizi, timp de câteva minute în fiecare zi, cu ulei de ricin. Tratamentul trebuie făcut zilnic, timp de o lună.

Morcovii cruzi, consumați în cantități importante, ajută și ei la vindecarea hemoroizilor.

Sulfina, atât ca infuzie, cât și ca băi de șezut, reduce inflamațiile hemoroidale. De asemenea, sângerările sunt ținute sub control, iar durerile calmate.

Infuzia combinată este realizată din patru lingurițe de plantă, ținute în 250 de ml de apă, care apoi este strecurată.

Un alt tratament indicat de specialiști este cel cu untișor, care are efect calmant asupra hemoroizilor care sângerează. Decoctul din frunze și rădăcină de untișor se administrează intern, în timp ce compresele sunt pentru uz extern.

Făina de castane, produsă din măcinarea castanelor uscate, cu tot cu coajă, tratează eficient hemoroizii. Se recomandă consumul zilnic, timp de o lună, a trei lingurițe de făină de castane. Pulberea se ține sub limbă timp de câteva minute înainte de a fi înghițită.

sursa: realitatea.tv