Hemoroizii profunzi, abcese anale

CONFLICT: Conflict legat de o bucata pe care n-o putem elimina: furie nedigerata; nu putem scapa de ceva neplacut, de o „mizerie” etc.

TESUT AFECTAT: mucoasa intestinala subcutanata – entoderm.

FAZA: faza de vindecare. In faza activa creste de obicei neobservata o mica tumoare sub epiteliul scuamos. Abia in faza de vindecare o observam, cand este impinsa afara. Dpdv alopat= „hemoroid”, „abces anal”. Transpiratii noaptea, uneori puroi, sange deschis la culoare.

OBSERVATIE: Febra si transpiratiile sunt criteriul principal prin care deosebim hemoroizii profunzi de cei superficiali.

TERAPIE: conflictul este rezolvat. Se insoteste vindecarea. Vezi si mai jos, la remedii.

Hemoroizii superficiali

CONFLICT: Conflict de identitate; nu stim unde ne este locul; nu stim ce decizie sa luam. Nu stim carui partener sa ne alaturam. Sau conflict teritorial cu furie (in functie de lateralitatea biologica, situatia hormonala si conflictele precedente).

TESUT AFECTAT: mucoasa anala de suprafata – ectoderm.

FAZA ACTIVA: necrozarea epiteliului scuamos, pierdere celulara = ulceratie. Eventual fisuri anale. Fara dureri, fara sangerari; eventual amorteala.

SENS BIOLOGIC: largirea orificiului anal, pentru o eliminare mai eficienta. In natura, fecalele si urina servesc pentru a marca teritoriul. Locul eliminarii defineste mediul de viata si locul individului. Prin cantitatea marita de fecale eliminate se poate identifica/marca mai bine locul/pozitia individului si astfel se accentueaza identitatea. Marcarea cu fecale este „treapta superioara” marcarii cu urina.

FAZA DE VINDECARE: refacere si reparare celulara; dureri; inflamatie, sangerare cu sange deschis la culoare; dpdv alopat = hemoroid; accentuare prin sindrom (vezi mai jos ce e sindromul)

CRIZA EPILEPTOIDA: sangerari puternice, eventual frisoane; daca e afectata musculatura anala striata, se poate ajunge la crampe anale, spasme sfincteriene si defecatie f. dureroasa (tenesmus).

Observatie: la acest PBS nu apar transpiratiile de noapte.

TERAPIE: aflarea conflictului sau a sinei si rezolvarea in mod real, daca acel conflict initial inca mai este activ.

GANDIRE: „Iau o hotarare clara”, „Stiu unde mi-e locul”

REMEDII pt. zona anala / hemoroizi

Ceaiuri si bai cu: schinduf, lemn de stejar, lumanarica, frunze de castane porcesti, coada soricelului, patlagina.

Cayce: exercitii de gimnastica – ambele brate deasupra capului, ridicat pe varfuri si intins tot corpul in sus, apoi coborat cu mainile pana aproape de podea (dimineata si seara cate 2-3 minute)

Saruri Schüssler: 1, 11.

Bors.

Salba pe baza de tataneasa sau propolis (uz extern)

Zeolit (uz intern)

Argint coloidal (uz intern si extern)

In caz f.f. grav si „cronic”, operatie (cu laser si doar la hemoroizi care nu mai sangereaza)