Chiar dacă pentru unii poate părea surprinzător, hemoroizii au devenit una dintre cele mai comune afecţiuni la nivelul întregii lumi, cu un procent de aproximativ 75%. Cauzele care provoacă apariţia de hemoroizi sunt sedentarismul, constipaţia şi alimentaţia haotică sau lipsită de fibre.

7 metode naturiste pentru a scăpa de hemoroizi

Hemoroizii sunt umflaturi situate la nivelul rectului şi pot fi localizaţi atât în interiorul rectului dar şi în exterior. În momentul în care se inflamează (momentul în care sângele este pompat în aceea zona) devin foarte dureroşi.

„Metodele de tratament ale hemoroizilor presupun intervenţia chirurgicală, iar una dintre cele mai eficiente este ligaturarea hemoroizilor interni cu benzi elastice”

Aveţi hemoroizi? Cum îi trataţi

Metodele de tratament ale hemoroizilor presupun intervenţia chirurgicală, iar una dintre cele mai eficiente este ligaturarea hemoroizilor interni cu benzi elastice (o procedură chirurgicală noninvazivă care permite până la trei bandări simultane cu inele elastice), fototermocoagularea hemoroizilor cu raze infra-rosii (procedura noninvazivă care foloseşte undele infraroşii pentru a produce o arie în fibră submucoasă fapt ce duce la fixarea mucoasei) şi excizia hemoroizilor externi cu radiofrecvenţa (efectuează tăierea şi coagularea simultan, evitând astfel hemoragiile sau eventualele suturi).

Dacă nu doriţi să apelaţi la chirurgie puteţi apela la câteva metode naturale de combatere şi prevenire a hemoroizilor. Mai jos găsiţi câteva sugestii de remedii naturiste:

1. Ceaiuri din combinaţii de plante
Ceaiurile preparate din coada-şoricelului, muşeţel, troscot, tătăneasa sau nalbă-mare vor fi de mare ajutor în cazul în care vreţi să vă trataţi de hemoroizi.

Amestecă aceste plante în proporţii egale şi lasă-le la infuzat timp de 10 minute într-o cană cu apă clocotită. Înainte cu 20 de minute de mesele principale bea o cană de ceai. Fii consecvent timp de 1 lună. În acelaşi timp, încearcă să faci mişcare fizică şi încearcă după fiecare oră de stat pe scaun să stai în picioare timp de 5 minute.

2. Cataplasmele cu argila
Dacă suferi de hemoroizi externi poţi să apelezi la cataplasmele cu argila. Amestecă 5 linguri de argila cu apă călduţă până când obţii o pastă. Aplică acea pastă pe zona inflamată şi las-o să acţioneze timp de 2 ore. Pentru rezultate bune încearcă să aplici aceasta pastă în fiecare zi timp de o lună.

3. Varza
Varza este un alt remediu natural ce poate fi folosit cu succes în tratarea hemoroizilor. Zdrobeşte o frunză de varză şi aplic-o pe zona afectată. Las-o să acţioneze câteva minute şi repetă procedeul în fiecare zi timp de 2 luni.

4. Băile cu pelin
Băile de şezut sunt foarte eficiente în calmarea durerilor ce au drept cauză hemoroizii. Pelinul este pe primul loc în tratarea hemoroizilor datorită afectelor sale de calmare şi a proprietăţilor astringente.

Pe lângă băile cu pelin îţi recomandăm să foloseşti şi ceai din coajă de stejar pentru că aceasta are efect cicatrizant.

Amestecă câte două linguriţe din fiecare plantă în doi-trei litri de apă fierbinte. Baia de şezut trebuie să dureze aproximativ 20 de minute şi trebuie repetată o dată la trei zile, timp de o lună.

5. Legume, seminţe de in şi cereale
Una dintre cauzele apariţiei hemoroizilor este alimentaţia dezechilibrată şi nesănătoasă. Pentru prevenirea şi ameliorarea simptomele hemoroizilor, trebuie să ai o alimentaţie cât mai echilibrată.

Introdu în dieta ta zilnică cât mai multe legume şi fructe proaspete, cereale integrale, pentru un aport de fibre optim, care să ajute digestia.

Piureul de castane cu miere este, de asemenea, foarte bun în tratarea hemoroizilor. Consumă-l la micul dejun şi cina, iar rezultatele nu vor întârzia să apară cu siguranţă.

Totodată, seminţele de in au efect laxativ blând, calmant şi antiinflamator. Ia de două ori pe zi seminţe de in măcinate şi consuma cât mai multă apă, iar hemoroizii vor dispărea rapid.

6. Cuburile de gheaţă
Compresele cu cuburi de gheaţă sunt un alt remediu rapid pentru calmarea durerilor provocate de hemoroizi.

Pune câteva cuburi de gheaţă într-o pungă mică de plastic şi apoi aplic-o direct pe hemoroizi. Las-o să acţioneze un minut, iar durerea şi mâncărimile vor dispărea rapid.

7. Aloe Vera
Acest remediu tratează atât umflăturile cât și hemoroizii sângerânzi.

Se taie frunze de Aloe Vera pe jumătate, se încălzesc puțin și se aplică pe zona afectată.

De asemenea, se pot congela frunzele și se aplică pe zona afectată.

sursa: medguru.ro