Hemoroizii sunt o problema serioasa, in special pentru cei de varsta mijlocie. Boala se manifesta sub forma unor noduli varicosi la nivelul segmentului final al colonului, adica al rectului.

vindeca complet hemoroizii
Poti vindeca complet hemoroizii

Dar poți vindeca complet hemoroizii

Atat hemoroizii interni, cat si cei externi pot fi tratati cu bai de abur. Foloseste in acest scop un ceai concentrat de frunze de iedera si bulbi de ceapa verde. Fa cate o baie de aburi de aproximativ o jumatate de ora in fiecare dimineata si seara. Nu arunca ceaiul folosit, ci foloseste-l pentru spalaturi locale ale zonelor inflamate, ori de cate ori mergi la toaleta.

Otet de mere – Se numara printre cele mai populare tratamente naturiste pentru hemoroizi. Pur si simplu inmoaie in acest otet un tampon de vata din bumbac sau o bucata de hartie igienica, apoi aplic-o pe locul iritat. Repeta acest procedeu pana la cedarea completa a inflamatiei.

Ulei de cocos – Aplica putin ulei de cocos direct pe hemoroizi, clateste-te cu apa, apoi repeta inca o data procedura. Hemoroizii ar trebui sa se retraga in decurs de cateva zile.

Hamamelis, sau „nucul vrajitoarelor” – Planta poate fi utilizata intocmai precum uleiul de cocos.

Aloe Vera – Se aplica folosind una dintre metodele descrise mai sus.

Stai ghemuit pe toaleta, nu asezat – Acest lucru este deosebit de important, chiar daca multi nu tin cont de acest sfat.

Majoritatea toaletelor conventionale au un design foarte nenatural, prea putin ergonomic si, chiar daca pare greu de crezut, sunt un factor contributor important la aparitia de tumori in tarile mai putin dezvoltate. Indiferent de forma toaletei, insa, stai in pozitie ghemuit pentru a elimina mai usor materiile fecale si pentru a menaja tesuturile afectate de hemoroizi.