1. Consumati alimente bogate in fibre pentru a ajuta la tratarea constipației, ca de exemplu, legume cu frunze verzi şi cereale integrale.
  2. Dacă aveţi dorinţa de a mânca mai multe legume şi fructe, nu pierdeţi din vedere în a le găti uşor sau în a le găti în abur, în loc de a le consuma întotdeauna crude. Prea multe alimente crude pot dauna unora la digestie, … pentru a păstra un echilibru.
  3. A se evita consumul de prea multe alimente bogate în grăsimi sau condimente (care pot dăuna sistemului nostru digestiv).
  4. Încercaţi să prăjiți 250 de grame de scoici în ulei de arahide (alune), adăugaţi 10 grame de ghimbir sub formă de felii proaspete şi nişte apă, apoi fierbeţi până scoicile devin foarte moi, apoi adăugaţi putină sare. Mâncaţi asta pe stomacul gol, o dată pe zi, de 7 ori ca un tratament.
  5. Încercați să mâncați 1-2 banane cu coaja lor cu tot, dimineaţa pe stomacul gol.
  6. Încercați să mâncați 1-2 smochine, pe stomacul gol, dimineaţa, sau să fierbeţi frunze de smochin în apă şi să folosiţi lichidul pentru a spăla zona afectată, sau pur şi simplu să-l adăugaţi pentru a vă înbăia la şezut.
  7. Folosiţi 10 smochine proaspete sau uscate la 1 litru de apă şi fierbeţi timp de 30 minute până când (se evaporă) aproximativ 3 sferturi din apă. Mâncați 5 din aceste smochine pe zi şi folosiți apa pentru a spăla zona afectată.
  8. Fierbeţi 60 de grame de flori de crin în apă cu puţină miere. A se folosi înainte de micul dejun timp de 1 săptămână.
  9. Decojiţi 2 banane şi fierbeţi-le in abur adăugând o cantitate adecvată de zahăr. A se mânca de 2 ori pe zi timp de 1 săptămână.
  10. EVITAȚI nucșoara.
  11. Fierbeţi 2 curmale japoneze uscate până se înmoaie apoi le mâncaţi într-o zi.
  12. Coaceţi coji uscate de castan până când acestea arata ca şi cărbunele, apoi  pisaţi-le transformându-le într-o pulbere ce se ia 6 grame, cu 30 de grame de miere.
  13. Spanacul ajuta foarte bine la stimularea producerii de miscari intestinale.
  14. Încercaţi să creşteți consumul de alimente acide (deoarece nu prea mult, aceaste alimente sunt puternice): lămâi, fructe de padure, măceșe, murături, varză, mere pădureţe, prune, oţet, fasole aduki, mure, brânză, struguri, măsline, zmeură, mandarine, roșii, iaurt.
  15. Folosiţi alge marine agar-agar despre care se spune că elimină din organism substanţele toxice şi radioactive.
  16. Beţi sucul sau mâncați frunze proaspete de grâu.
  17. Vânăta poate opri sângerarea. Femeile gravide nu ar trebui să mănânce vinete.