Ce plante medicinale pot combate eficient acțiunea hemoroizilor?

plante medicinale

Mușețelul – ne ajută să tratăm hemoroizii, datorită acțiunii sale antiseptice. În plus, împiedică formarea inflamațiilor și ușurează scaunul.

Preparați un ceai de mușețel dintr-o linguriță de flori uscate la 200 ml de apă clocotită și consumați două sau trei căni pe zi, după mese. Puteți folosi și comprese locale din infuzie de mușețel.

Lumânărică – această plantă medicinală se prepară sub formă de ceai, iar doza recomandată este de două – patru căni pe zi.

Ceaiul de lumânărică poate fi folosit și la băi de șezut, care se fac de două ori pe zi, dimineața și seara, înainte de culcare. Pentru aceste băi, se prepară o infuzie din 50 de g de frunze de lumânărică la un litru de apă clocotită.

Coada șoricelului – sunt recunoscute efectele sale de cicatrizare a rănilor, dar și de oprire a hemoragiilor. Cum se utilizează această plantă medicinală în tratarea hemoroizilor? Fie prin comprese din decoct din coada-șoricelului aplicate local, fie prin băi de șezut. Decoctul se pregătește din 60 de grame de flori la un litru de apă.

Puteți consuma și un decoct din coada șoricelului, combinat cu coaja de crusin, de două sau trei ori pe zi. La un litru de apă clocotită se pune o lingură din amestecul de mai sus.

Untișorul – calmează hemoroizii sângeranzi. Se poate prepara și consuma un decoct din untișor sau se pot face băi de șezut sau se pot aplica comprese.

Gălbenele – pe lângă efectele sale antiinflamatoare, gălbenelele au și o acțiune cicatrizantă.

Puteți opta între a bea trei căni de ceai de gălbenele în fiecare zi sau comprese și băi dintr-o infuzie preparată din zece grame de flori și 100 ml de apă fiartă.

Pentru a lupta împotriva hemoroizilor, folosiți și muguri de plop, ce răsar primăvara. Înainte de a se deschide, folosiți cam 20 de grame de muguri de plop și le fierbeți 10-20 de minute în apă. Acest amestec se aplică local pentru tratarea hemoroizilor externi și veți vedea efectele benefice.

Puteți apela și la tinctură din muguri de plop, iar recomandarea noastră este tinctura de plop oferită de Hofigal http://www.hofigal.eu/produse.php?id_prod=650.

Mărul lupului – hemoroizii externi pot fi îndepărtați prin băi de șezut cu o infuzie de mărul lupului. Aceste băi se fac seara și este recomandat să dureze 15 minute. Infuzia se pregătește din 5 linguri de plantă și doi litri de apă clocotită.

Dacă tot am vorbit despre băi de șezut, ele pot fi realizate și cu ceai de busuioc, afin, frasin, păpădie, tătăneasă, brusture, castan, semințe de gutui, crețișoară etc.

Cătina – o metodă tradițională ce nu putea lipsi din rețetarul nostru este clisma cu cătină, care trebuie să dureze minimum o oră. Amestecul pentru clismă se realizează din 50 ml de ulei de cătină și 100 de ml de ulei de floarea-soarelui. Se fac între 12 și 14 ședințe, trei serii consecutive cu pauză din trei serii.

Specialiștii au afirmat că uleiul de cătină reprezintă o metodă sigură și eficace de tratare a hemoroizilor.